Κολιοί φούρνου

Κολιοί φούρνου - συνταγές ψάρια

Ο κολιός δεν τρώγετε μόνο τον Αύγουστο! Γιαυτό τον μαγειρεύουμε στο φούρνο με εκπληκτικά αποτελέσματα.

  • Κατηγορία: Νηστίσιμα
  • Σερβίρει 4
  • Average: 3.8 (6 votes)

Υλικά

  • 1 κιλό κολιοί
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 1/2 κιλό ντομάτες ώριμες
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρασί λευκό
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε και πλένετε τους κολιούς πολύ καλά.
  2. Τους αλατοπιπερώνετε,τους βάζετε σε ένα ταψάκι και τους περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού.
  3. Τους αφήνετε στο ψυγείο μισή ώρα.
  4. Περνάτε τις ντομάτες από τρυπητό και ετοιμάζετε τα άλλα υλικά.
  5. Παίρνετε το ταψάκι με τους κολιούς και το πασπαλίζετε με το σκόρδο,το κρεμμύδι,τον μαϊντανό και τη πιπεριά.
  6. Ρίχνετε το λάδι και τον πολτό της ντομάτας,λίγο αλατοπίπερο και βάζετε το φαγητό να ψηθεί σε μέτριο φούρνο για 1/4 της ώρας.
  7. τότε ρίχνετε και το κρασί,παίρνετε με ένα κουτάλι σάλτσα και βρέχετε τα ψάρια και ξαναβάζετε στο φούρνο να ψηθούν ακόμα 30 λεπτά και να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα