Κολιοί φούρνου
Ο κολιός δεν τρώγετε μόνο τον Αύγουστο! Γιαυτό τον μαγειρεύουμε στο φούρνο με εκπληκτικά αποτελέσματα.
Υλικά
- 1 κιλό κολιοί
- 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
- 1/2 κιλό ντομάτες ώριμες
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρασί λευκό
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
- 1 λεμόνι
- αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζετε και πλένετε τους κολιούς πολύ καλά.
- Τους αλατοπιπερώνετε,τους βάζετε σε ένα ταψάκι και τους περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού.
- Τους αφήνετε στο ψυγείο μισή ώρα.
- Περνάτε τις ντομάτες από τρυπητό και ετοιμάζετε τα άλλα υλικά.
- Παίρνετε το ταψάκι με τους κολιούς και το πασπαλίζετε με το σκόρδο,το κρεμμύδι,τον μαϊντανό και τη πιπεριά.
- Ρίχνετε το λάδι και τον πολτό της ντομάτας,λίγο αλατοπίπερο και βάζετε το φαγητό να ψηθεί σε μέτριο φούρνο για 1/4 της ώρας.
- τότε ρίχνετε και το κρασί,παίρνετε με ένα κουτάλι σάλτσα και βρέχετε τα ψάρια και ξαναβάζετε στο φούρνο να ψηθούν ακόμα 30 λεπτά και να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους