Κόκορας κρασάτος
Παραδοσιακή συνταγή που συνηθίζεται πολύ στα χωριά είναι ο κόκορας κρασάτος με μακαρόνια! Σας παρουσιάζουμε μια πολύ νόστιμη συνταγή για κόκορα κρασάτο!
Υλικά
- 1 κόκορας (2 κιλά περίπου)
- 1 πακέτο χοντρά μακαρόνια
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 σφηνάκι κόκκινο κρασί
- 1 κ. σούπας ντοματοπελτές
- 3 ντομάτες τριμμένες
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κ. γλυκού μέλι
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 5 σπόροι μπαχάρι
- 1 φλιτζάνι μυζήθρα τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβουμε τον κόκορα σε μερίδες και τον σοτάρουμε σε ελαιόλαδο να ροδίσει από όλες τις μεριές.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά.
- Διαλύουμε τον πελτέ ντομάτας σε 4 ποτήρια νερό, σβήνουμε το κρέας με το κρασί μας και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το διαλυμένο πελτέ.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, το μέλι, την κανέλα, το μπαχάρι,
- αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τον κόκορα να μαγειρευτεί σιγά μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Αφαιρούμε τον κόκκορα σε μια πιατέλα και ρίχνουμε τα μακαρόνια.
- Τα βράζουμε για 13 λεπτά περίπου .
- Σερβίρουμε ζεστά τα μακαρόνια με τον κόκορα και ρίχνουμε από πάνω τριμμένη μυζήθρα ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας.
Σημειώσεις συνταγής
Πρέπει να μαγειρευτεί καλά ο κόκορας γιατί το κρέας του είναι σκληρό και κρατάει, ενώ με καλό και σιγανό μαγείρεμα μπορεί να γίνει τρυφερό. Η τριμμένη μυζήθρα πάει πολύ στα μακαρόνια γιατί είναι αρκετά αλμυρό τυρί, μπορείτε ωστόσο να βάλετε οποιοδήποτε άλλο τυρί σας αρέσει!