Κόκκινη σάλτσα με πιπεριές
Σας προτείνουμε μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για πικάντικη και νόστιμη κόκκινη σάλτσα που μπορεί να συνοδεύσει το ρύζι ή τα ζυμαρικά σας!
Υλικά
- 1 κ. σούπας πελτές ντομάτας
- 1 ξεφλουδισμένη φρέσκια ντομάτα
- 1 κ. σούπας χυμός ντομάτας
- 1 κ. σούπας λιαστή ντομάτα
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο (κομμένες σε μεγάλες φέτες)
- 2 πιπεριές πράσινες μεσαίες
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- κοφτή κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 2 σταγόνες tabasco (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
- Ψιλοκόβουμε σε πάγκο εργασίας το κρεμμύδι μας, τις πιπεριές και τις σκελίδες σκόρδο σε μεγάλες λωρίδες. Τα τσιγαρίζουμε σε ζεστό ελαιόλαδο και για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε την φρέσκια ντομάτα κομμένη σε κυβάκια, τον πελτέ, τη λιαστή ντομάτα και λίγο χυμό.
- Αφήνουμε τη σάλτσα να βράζει και προσθέτουμε μια κοφτή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και λίγο tabasco σε μέτρια φωτιά και για 20 περίπου λεπτά.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά όταν δούμε ότι η σάλτσα ντομάτας έχει πια δέσει.
- Η κόκκινη σάλτσα με πιπεριές μπορεί να συνοδεύσει ένα ριζότο ή όποιουδήποτε ειδους ζυμαρικά.
Σημειώσεις συνταγής
Η παραλλαγή αυτή θυμίζει σπετζοφάϊ και έχει πολύ ωραία γεύση. Μπορούμε αν θέλουμε να την εμπλουτίσουμε, να προσθέσουμε λουκάνικο ή γαρίδες από το τσιγάρισμα κιόλας.