Κόκκινη σάλτσα με πιπεριές

Κόκκινη σάλτσα με πιπεριές

Σας προτείνουμε μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για πικάντικη και νόστιμη κόκκινη σάλτσα που μπορεί να συνοδεύσει το ρύζι ή τα ζυμαρικά σας!

  • Κατηγορία: Σάλτσες
  • Σερβίρει 4
  • Average: 2.8 (5 votes)

Υλικά

  • 1 κ. σούπας πελτές ντομάτας
  • 1 ξεφλουδισμένη φρέσκια ντομάτα
  • 1 κ. σούπας χυμός ντομάτας
  • 1 κ. σούπας λιαστή ντομάτα
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο (κομμένες σε μεγάλες φέτες)
  • 2 πιπεριές πράσινες μεσαίες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • κοφτή κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 2 σταγόνες tabasco (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ψιλοκόβουμε σε πάγκο εργασίας το κρεμμύδι μας, τις πιπεριές και τις σκελίδες σκόρδο σε μεγάλες λωρίδες. Τα τσιγαρίζουμε σε ζεστό ελαιόλαδο και για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε την φρέσκια ντομάτα κομμένη σε κυβάκια, τον πελτέ, τη λιαστή ντομάτα και λίγο χυμό.
  2. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράζει και προσθέτουμε μια κοφτή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και λίγο tabasco σε μέτρια φωτιά και για 20 περίπου λεπτά.
  3. Κατεβάζουμε από τη φωτιά όταν δούμε ότι η σάλτσα ντομάτας έχει πια δέσει.
  4. Η κόκκινη σάλτσα με πιπεριές μπορεί να συνοδεύσει ένα ριζότο ή όποιουδήποτε ειδους ζυμαρικά.

Σημειώσεις συνταγής

Η παραλλαγή αυτή θυμίζει σπετζοφάϊ και έχει πολύ ωραία γεύση. Μπορούμε αν θέλουμε να την εμπλουτίσουμε, να προσθέσουμε λουκάνικο ή γαρίδες από το τσιγάρισμα κιόλας.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα