Κινόα ριζότο
Φύεται κυρίως στη Βολιβία και το Περού και αποκαλείται «χρυσή τροφή», το οποίο επιβεβαιώνεται πλέον από επιστημονικές έρευνες. Αν και κατατάσσεται στα δημητριακά, η κινόα ξεχωρίζει επειδή είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, χαμηλή σε σάκχαρα και δεν έχει γλουτένη. Ας δούμε συνταγές για να την απολαύσουμε!
Υλικά
- 6 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 φλιτζάνι κινόα
- 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
- ½ φλιτζάνι παρμεζάνα
- 1/4 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Ξεπλένουμε καλά την κινόα και την αφήνουμε να στεγνώσει.
- Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πιπεριά με το μισό λάδι.
- Προσθέτουμε την κινόα και ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα.
- Σβήνουμε με το κρασί.
- Μόλις εξατμισθεί, ρίχνουμε νερό (3 φλιτζάνια περίπου) και χαμηλώνουμε τη φωτιά αφήνοντας να βράσει.
- Όταν βράσει η κινόα, ρίχνουμε αλατοπίπερο, το υπόλοιπο λάδι και το τυρί.
- Ανακατεύουμε και αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά.
- Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.