Κινόα ριζότο

Κινόα ριζότο

Φύεται κυρίως στη Βολιβία και το Περού και αποκαλείται «χρυσή τροφή», το οποίο επιβεβαιώνεται πλέον από επιστημονικές έρευνες. Αν και κατατάσσεται στα δημητριακά, η κινόα ξεχωρίζει επειδή είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, χαμηλή σε σάκχαρα και δεν έχει γλουτένη. Ας δούμε συνταγές για να την απολαύσουμε!

  • Κατηγορία: Νηστίσιμα
  • Σερβίρει 4
  • Average: 4.3 (3 votes)

Υλικά

  • 6 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 φλιτζάνι κινόα
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • ½ φλιτζάνι παρμεζάνα
  • 1/4 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ξεπλένουμε καλά την κινόα και την αφήνουμε να στεγνώσει.
  2. Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πιπεριά με το μισό λάδι.
  3. Προσθέτουμε την κινόα και ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα.
  4. Σβήνουμε με το κρασί.
  5. Μόλις εξατμισθεί, ρίχνουμε νερό (3 φλιτζάνια περίπου) και χαμηλώνουμε τη φωτιά αφήνοντας να βράσει.
  6. Όταν βράσει η κινόα, ρίχνουμε αλατοπίπερο, το υπόλοιπο λάδι και το τυρί.
  7. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά.
  8. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα