Γαρίδες τηγανητές
Φρέσκες γαρίδες τηγανητές για ορεκτικό ή μεζέ που θα συνοδεύσουν το ουζάκι η μια καλή ψαροφαγία!
Υλικά
- 1 κιλό γαρίδες
- αλεύρι ανάλογο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού μπύρα
- 1 αυγό χτυπημένο
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένετε καλά τις γαρίδες και τις βάζετε σε τρυπητό να στραγγίξουν.
- Τις αλατοπιπερώνετε.
- Ετοιμάζετε ένα πηχτό χυλό(κουρκούτι)με τη μπύρα,το χτυπημένο αυγό και ανάλογο αλεύρι.
- Βάζετε σε τηγάνι μπόλικο λάδι να κάψει.
- Παίρνετε λίγες-λίγες γαρίδες,βουτάτε μέσα στο χυλό και ρίχνετε στο καυτό λάδι να τηγανιστούν με το κέλυφος τους.
- Σερβίρετε ζεστές όπως είναι.