Σουτζουκάκια Σμυρνεΐκα
Μια από τις αναμνήσεις των παιδικών χρόνων πολλών από εμάς είναι γεύσεις και μυρωδιές. Η γεύση και η μυρωδιά από τα σπιτικά σουτζουκάκια αναβιώνει μέσα από την συνταγή για αυθεντικά σμυρνέϊκα σουτζουκάκια. Η νοστιμιά τους θα σας απογειώσει!
Υλικά
- 1 κιλό κιμά
- 1 Φλ. ψίχα
- 2 Κτ.τ. κύμινο
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 4 ντομάτες
- 1 κτ.γ. ζάχαρη
- 2 κτ.γ. πιπέρι
- 3 κτ.γ. αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
- Ανακατεύουμε τον κιμά,το σκόρδο, το κύμινο, την ψίχα του ψωμιού
- (αφού την έχουμε βρέξει κ στύψει καλά) και το αλατοπίπερο.
- Ζυμώνουμε το μείγμα και πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια.
- Τα τηγανίζουμε στο λάδι μέχρι να ροδίσουν.
- Σουρώνουμε το λάδι και κρατάμε μισό φλιτζάνι περίπου.
- Βάζουμε το λάδι σε καθαρό τηγάνι με ντομάτες ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και λίγο αλατοπίπερο και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα σουτζουκάκια και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μερικές βράσεις ακόμα πριν σερβίρουμε.
- Καλή μας όρεξη!