Αυγά μάτια με λουκάνικο και σπαράγγια

Αυγά μάτια με λουκάνικο και σπαράγγια

Μια πολύ απλή συνταγή για πλούσιο και θρεπτικό brunch ή γρήγορο μεσημεριανό! Αυγά μάτια με λουκάνικο και σπαράγγια , κατά την περίοδο της άνοιξης, ένα απλό αλλά χορταστικό φαγητό για μικρούς και μεγάλους.

  • Κατηγορία: Πρωινό - Brunch
  • Σερβίρει 1
  • Average: 5 (1 vote)

Υλικά

  • 2 αυγά μάτια
  • 1/4 λουκάνικο χωριάτικο (με πράσο)
  • 4 σπαράγγια
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα σπαράγγια μας, τους ανθούς σε μικρά κομματάκια και τα υπόλοιπα σπαράγγια σε λωρίδες λεπτές (ζουλιέν).
  2. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο μας, αν αποφασίσουμε ότι θέλουμε να γίνει πιο πικάντικο. Ρίχνουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε και τα σπαράγγια μας για να σωταριστούν.
  3. Μετά από 3 λεπτά προσθέτουμε το λουκάνικο κομμένο σε λεπτές φέτες για άλλα 5 λεπτά και αν έχουμε επιλέξει και να βάλουμε σκόρδο (προαιρετικά και αυτό).
  4. Μόλις τα υλικά μας πάρουν λίγο χρώμα, σπάμε 2 αυγά μάτια ενδιάμεσα στα λοιπά υλικά μας.
  5. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγο νεράκι, καπακώνουμε, χαμηλώνουμε το μάτι και αφήνουμε για 5 λεπτά.
  6. Έτοιμα για σερβίρισμα με χωριάτικο ψωμί ή ψωμί ολικής άλεσης!

Σημειώσεις συνταγής

Φυσικά κάποιος αντί για βούτυρο μπορεί να προσθέσει λίγο ελαιόλαδο, αλλά προτιμάμε το βούτυρο γιατί αφήνει πιο λεπτή γεύση.
Συνοδευτικά στο πιάτο μας, μπορούμε να σερβίρουμε με τοματίνια ή φύλλα σαλάτας.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα