Muffin με μήλο και μπανάνα
Muffin με μήλο και μπανάνα, τα αγαπημένα γλυκίσματα με φρουτένιες γεύσεις!
- Κατηγορία: Πρωινό - Brunch
- Σερβίρει 6
- Εύκολο
Υλικά
- Muffin
- 1 φ.τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 φ.τσαγιού σπορέλαιο
- 2 φ.τσαγιού αλεύρι
- 1 κ.γ μπείκιν παούντερ
- 1 κ.γ μπείκιν σόδα
- 1/4 κ.γ αλάτι
- 1 μήλο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
- 1 1/2 φ.τσαγιού πολτοποιημένη μπανάνα
- 1/4 φ.τσαγιού λικέρ της αρεσκείας σας
- 1 κ.σ καφές εσπρέσο διαλυμένος σε 1/4 κούπα νερό
- 1/2 φ.τσαγιού γάλα
- 1 κ.γ βανίλια σε υγρή μορφή ή ρούμι ή κονιάκ
- 2 αυγά
- Γλάσο
- 1/4 φ.τσαγιού τυρί κρέμα
- 1 κ.σ βούτυρο
- 1 1/4 φ.τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 1/2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
- 4 κ.σ ζεστό γάλα
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζετε 12 χαρτάκια για μάφινς στο ειδικό ταψί για μάφινς.
- Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύετε καλά τα αυγά, το γαλα, την ζάχαρη, πολτοποιημένη μπανάνα, ψιλοκομμένο μήλο και το λάδι.
- Σε δεύτερο μπολ, κοσκινίζετε τα στεγνά υλικά: αλεύρι, μπείκιν παούντερ, σόδα, αλάτι.
- Προσθέτετε τα στεγνά υλικά στο το μείγμα με τα αυγά, χρησιμοποιώντας μόνο την σπάτουλα.
- Μετά προσθέτετε το λικέρ ή τον καφέ διαλυμένο σε νερό, και την βανίλια ή το κονιάκ - ρούμι.
- Με ένα κουτάλι σούπας μοιράζετε τη ζύμη στο ταψάκι για μάφινς.
- Ψήνετε για 25-30 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C, μέχρι μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή όταν δοκιμάζετε τα μάφινς.
- Αφήνετε τα μάφινς στο ταψί για 4-5 λεπτά και μετά τα ξεφορμάρετε από το ταψί.
- Τα αφήνετε να κρυώσουν.
- Στο κάδο του μίξερ ανακατεύετε όλα τα υλικά για το γλάσο σε ένα μπολ εκτός από το γάλα, προσθέστε σιγά-σιγά το γάλα μέχρι να πάρει μια παχύρρευστη μορφή το γλάσο μας.
- Περιχύνουμε τα muffin με το γλάσο μας.
- Τα μάφινς διατηρούνται φρέσκα για 3 μέρες στο ψυγείο.