Hollandaise - ολαντέζ
Hollandaise - ολαντέζ, η κλασσική και αγαπημένη σως!
Υλικά
- 1 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
- 2 κρόκους
- 1 κ.σ. νερό
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο χλιαρό
- πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Φτιάχνουμε ένα μπεν μαρί πάνω σε μάτι κουζίνας και βάζουμε μέσα ένα μπολάκι.
- Ρίχνουμε στο μπολ το ξίδι, τους κρόκους, το νερό και τη μουστάρδα.
- Ανακατεύουμε για 3-5 λεπτά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα μας.
- Προσέχουμε να ανακατεύουμε και τις άκρες για να μην ψηθεί το αυγό στα τοιχώματα του μπολ.
- Όταν το μείγμα μας έχει πήξει αρκετά και αφήνει σημάδια στη βάση του μπολ αφαιρούμε από το μάτι της κουζίνας το μπεν μαρί.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο στο μπολ ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός την ολλανδέζ μας.
- Προσέχουμε να απορροφηθεί το βούτυρο όσο ανακατεύουμε πριν ρίξουμε την υπόλοιπη ποσότητα γιατί αλλιώς η ολλανδέζ μας θα κόψει.
- Η Hollandaise - ολαντέζ μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα!