Γαρδουμπάκια
Πασχαλινή και παραδοσιακή ελληνική συνταγή για γαρδουμπάκια! Η γεύση θα σας μείνει αξέχαστη!
Υλικά
- 1 συκωταριά αρνίσια με τα εντεράκια
- 1 κιλό χόρτα ανάμεικτα
- (σέσκουλα, μαρούλι, καυκαλήθρες)
- 1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός
- λίγος άνιθος
- λίγος μάραθος
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένουμε πολύ καλά τα εντεράκια περνώντας από μέσα τους τρεχούμενο νερό και ωσότου αυτό βγεί τελείως διαυγές και καθαρό (μπορεί να χρειαστούν αρκετά χέρια νερό).
- Τα αφήνουμε σε λεκανίτσα με τις άκρες τους προς τα έξω.
- Κόβουμε τη συκωταριά σε κομμάτια και παράλληλα ψιλοκόβουμε τα χορταρικά μας (μαρούλι, σέσκουλα, καυκαλήθρες, μαϊντανό, μάραθο, κρεμμυδάκια, άνιθο και σκόρδο) και τα τοποθετούμε όλα σε ένα μπωλ με αλατοπίπερο.
- Παίρνουμε 1 μαρουλόφυλλο, 1 σέσκουλο, 2 κρεμμυδάκια, 1 κομμάτι συκώτι, 1 πνευμόνι, λίγα μυρωδικά, αλάτι και σκόρδο, τα τυλίγουμε και τα δένουμε με τα εντεράκια (όπως ακριβώς στο κοκορέτσι).
- Κάνουμε το ίδιο με όλα τα υλικά. 'Οταν τελειώσουμε με τα γαρδουμπάκια, τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι, προσθέτουμε το κρασί και τα ψήνουμε στους 180 C για μιάμιση ώρα.