Μακαρόνια με γαρίδες
Πρόκειται για τη γνωστή συνταγή γαριδομακαρονάδας. Εύκολη, απλή και νόστιμη είναι ό,τι πρέπει για τους καλοκαιρινούς μήνες ή για φαγητό συνοδευτικό ούζου ή τσίπουρου.
Υλικά
- 1 πακέτο γαρίδες μικρές (αποφλοιωμένες ή μη)
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 ώριμη ντομάτα
- 2 κ. σούπας ρακή (ή ούζο)
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κ. γλυκού ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι
- ταμπάσκο (προαιρετικά)
- 1 πακέτο λινγκουίνι ή σπαγγέτι Νο 6
- λίγο βούτυρο ή φυτίνη
Εκτέλεση συνταγής
- Ξεκινάμε καθαρίζοντας και ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι μας. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγανάκι και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι. Εν συνεχεία προσθέτουμε τις γαρίδες (είτε αποφλοιωμένες είτε όχι- ανάλογα την προτίμησή μας) και τις ζεσταίνουμε καλά και αυτές.
- Οι γαρίδες θα βγάλουν αρκετό ζουμί που μας χρειάζεται στη σάλτσα, καθώς δίνει αρκετή από τη νοστιμιά. Αλατοπιπερώνουμε και τις γυρίζουμε συνεχώς. Σβήνουμε με άσπρο ποτό, ή ρακή ή ούζο και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τα κυβάκια ντομάτας, αν θέλουμε λίγο ταμπάσκο και 1 μικρή κουταλιά ζάχαρη. Αφήνουμε να δέσει η σάλτσα για 10 λεπτά.
- Εντωμεταξύ, σε μια κατσαρόλα βράζουμε περίπου 1 λίτρο νερό. Μόλις βράσει, προσθέτουμε αλάτι και λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια. Βράζουμε τα λινγκουίνι ή τα σπαγγέτι Νο 6 για 12-13 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και στη συνέχεια τα καίμε με λίγο βούτυρο ή φυτίνη.
- Σερβίρουμε ζεστά τα σπαγγέτι ή τα λινγουίνι με τη σάλτσα ντομάτας με γαρίδες.
- Καλή σας όρεξη!
Σημειώσεις συνταγής
Είναι μια απολαυστική συνταγή! Για ακόμα πιο γευστικό και πικάντικο αποτέλεσμα προσθέτουμε λίγη τριμμένη φέτα! Επίσης, από πάνω ταιριάζει περισσότερο το αλμυρό τριμμένο τυρί όπως κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα!