Κοτόπουλο λεμονάτο

 Κοτόπουλο λεμονάτο - συνταγές μαγειρικής

Λεμονάτο κοτόπουλο στην κατσαρόλα ή στον φούρνο. Κλασικό, παλιό και αγαπημένο ελληνικό φαγητό που μαγειρεύεται εύκολα και γρήγορα.

  • Κατηγορία: Κοτόπουλο
  • Σερβίρει 4
  • Average: 4.3 (10 votes)

Υλικά

  • 4 μπούτια κοτόπουλο
  • 2 λεμόνια ,τον χυμό
  • 4 κουταλιές τής σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τσιγαρίζουμε τα κομμάτια τού κοτόπουλου με το ελαιόλαδο.
  2. Όταν γίνουν χρυσαφένια, σβήνουμε με τον χυμό των λεμονιών και προσθέτουμε το νερό.
  3. Όταν πάρει βράση,χαμηλώνουμε και ψήνουμε για 45 λεπτά.
  4. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο νερό.
  5. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο,μπορούμε είτε να το συνοδεύσουμε με πατάτες τηγανητές,είτε με ρύζι.
  6. Κοτόπουλο λεμονάτο 2η εκδοχή :
  7. Στην δεύτερη περίπτωση, βγάζουμε τα κομμάτια τού κοτόπουλου, τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και τα ξεροψήνουμε στο grill για 7 ακριβώς λεπτά.
  8. Χρησιμοποιώντας τον ζωμό από το λεμονάτο κοτόπουλο μπορούμε να φτιάξουμε υπέροχο ρύζι για συνοδευτικό.
  9. Μην ξεχνάτε,η αναλογία είναι 1 φλιτζάνι ρύζι,σε 2 1/2 φλυτζάνια ζωμό.
  10. Εάν το φαγητό δεν έχει βγάλει 2 1/2 φλυτζάνια ζωμό, συμπληρώνετε με νερό.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα