Ψητός σολομός
Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για να ψήσετε σολομό! Μπορεί να ζεσταθεί και να φάτε άνετα και την επόμενη μέρα!
Υλικά
- 4 φιλέτα σολομού
- 1/4 φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1/4 φλιτζανιού soy σως
- 2 κ. γλυκού πιπέρι
- 1 κ. γλυκού θυμάρι
- 1 κ. γλυκού βασιλικός
- 1 κ. γλυκού μαϊντανός
- 1/2 κ. γλυκού σκόρδο (σκόνη)
Εκτέλεση συνταγής
- Ανακατεύουμε μαζί τη μαύρη ζάχαρη, το λάδι, τη soy σως, το πιπέρι, το θυμάρι, το βασιλικό, το μαϊντανό και τη σκόνη σκόρδου σε ένα μεγάλο μπωλ.
- Ρίχνουμε το μείγμα μυρωδικών σε μια σακούλα και εκεί μέσα τοποθετούμε αεροστεγώς τα φιλέτα σολομού, κλείνουμε τη σακούλα και βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 1 ώρα.
- Προθερμαίνουμε ένα εξωτερικό γκριλ ή το φούρνο μας στο γκριλ και ψήνουμε τα φιλέτα σολομού ώσπου να πάρουν ένα καφέ χρώμα και από τις 2 μεριές και να τρυπιέται άνετα με πιρούνι.