Μανιτάρια πορτομπέλο σωτέ με σπανάκι
Μαλακά μανιτάρια πορτομπέλο με σπανάκι, παρμεζάνα, κρασί και αρωματικά. Πρωτότυπη και εύκολη συνταγή για συνοδευτικό είτε για κρέας είτε για ψητές πατάτες!
Υλικά
- 3 κ. σούπας βούτυρο
- 2 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα
- 300 γρ. σπανάκι πλυμένο και στεγνωμένο
- 1/4 κ. γλυκού βασιλικός
- 1/4 κ. γλυκού αλάτι
- 1/4 κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κ. σούπας κόκκινο ξηρό κρασί
- 1/4 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση συνταγής
- Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι.
- Κόβουμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε.
- Ψήνουμε στο γκριλ τις κορυφές των μανιταριών για 6 λεπτά από κάθε μεριά.
- Σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κοτσάνια μανιταριών, το σπανάκι, το βασιλικό, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι ώσπου να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να ψηθεί καλά το σπανάκι.
- Προσθέτουμε το κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά ψήνοντας για άλλα 5 λεπτά.
- Βάζουμε μέσα στα καπάκια των μανιταριών την γέμιση και τρίβουμε παρμεζάνα από πάνω.
- Τα βάζουμε στον ήδη ζεστό φούρνο μέχρι να λιώσει η παρμεζάνα και σερβίρουμε ζεστά.