Καλαμαράκια κρασάτα
Καλαμαράκια κοκκινιστά με σάλτσα κρασιού, ιδανικά για μεζεδοκαταστάσεις & νηστίσιμα.
Υλικά
- 1 κιλό καλαμαράκια
- 3/4 φλυτζανιού λάδι
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1/2 κιλό ντομάτα (φρέσκια)
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι, πιπέρι
- 1 λεμόνι
Εκτέλεση συνταγής
- Αφού έχετε αφαιρέσει τα μάτια και τα εντόσθια των καλαμαριών, τα βάζετε σε μια λεκάνη με άφθονο νερό και αλάτι και τα ξεπλένετε καλά.
- Στη συνέχεια τα τσιγαρίζετε σε μια κατσαρόλα με λάδι και τα σβήνετε με το λευκό κρασί.
- Προσθέτετε τη ντομάτα, το μαϊντανό και το πιπέρι και αφήνετε να σιγοβράσουν για 45 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν.
- Σερβίρετε αν θέλετε με λεμόνι.
Σημειώσεις συνταγής
Για γαρνιτούρα- συνοδευτικό ταιριάζει πολύ το ρύζι ή πατάτες φρεσκοτηγανισμένες.