Ομελέτα με σπαράγγια

Ομελέτα με σπαράγγια

Μια εναλλακτική πρόταση για την κλασσική ομελέτα, η ομελέτα με σπαράγγια, συνδυάζει γλυκιά γεύση με υγιεινές ιδιότητες.

  • Κατηγορία: Πρωινό - Brunch
  • Σερβίρει 4
  • Average: 4.8 (6 votes)

Υλικά

  • 600 γρ. σπαράγγια ψιλοκομμένα
  • 4 αυγά
  • παρμεζάνα και πεκορίνο τριμμένα
  • μοσχοκάρυδο
  • βούτυρο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζουμε τα σπαράγγια σε αλατισμένο νερό για 7 περίπου λεπτά από την στιγμή που θα ξαναρχίσει να κοχλάζει το νερό.
  2. Στραγγίζουμε τα και τα περνάμε από το μίξερ.
  3. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τα τριμμένα τυριά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε τα σπαράγγια.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά περίπου.
  5. Σερβίρουμε την ομελέτα ζεστή.

Σημειώσεις συνταγής

Το σπαράγγι ως συστατικό μαγειρικής έχει διαιτητικές και ιδιαίτερα διουρητικές ιδιότητες.

Τα σπαράγγια είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος B και αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως βιταμίνη C.

Η θερμιδική αξία τους είναι χαμηλή και είναι 26 θερμίδες /100g σπαραγγιού.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα