Καλαμαράκια με κρητική γραβιέρα

Καλαμαράκια με κρητική γραβιέρα

Μοναδική συνταγή για τα αγαπημένα καλαμαράκια με άρωμα Κρήτης!

  • Κατηγορία: Καθαρά Δευτερα
  • Σερβίρει 5
  • Average: 4.6 (9 votes)

Υλικά

  • 1 κιλό καλαμαράκια μικρά ή κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο σε ροδέλες
  • 1 ποτηράκι ούζο
  • 1 ματσάκι βασιλικό φρέσκο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 300 γρ. κρητική γραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  2. Στραγγίζουμε τα καλαμαράκια και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Σβήνουμε με το ούζο, αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα καλαμαράκια να ψηθούν για 15 λεπτά. (προσοχή μην παραψηθούν και σκληρύνουν)
  4. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το βασιλικό, πιπέρι και το τυρί και σκεπάζουμε για λίγο μέχρι να λιώσει το τυρί.

Σημειώσεις συνταγής

Αντί για φρέσκο βασιλικό μπορούμε να βάλουμε μαϊντανό ή άνηθο.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα