Σάλτσα μαδέρας
Η σάλτσα μαδέρας δεν χρειάζεται συστάσεις. Έχει ιδιαίτερη γεύση και συνοδεύει εξαιρετικά το κρέας.
Υλικά
- 4 κ. σούπας βούτυρο
- 6 κ. σούπας αλεύρι
- 2 φλ. τσαγιού ζωμός κρέατος
- μαϊντανός
- σέλινο
- φύλλο δάφνης
- θυμάρι
- 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
Εκτέλεση συνταγής
- Ζεσταίνετε το βούτυρο και εκεί μέσα βάζετε και το αλεύρι.
- Ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά μέχρις ότου να πάρει καστανό χρώμα.
- Ρίχνετε 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζωμό κρέατος και ένα δεματάκι από αρωματικά χόρτα: μαϊντανό, σέλινο, δάφνη, θυμάρι και βράζετε επί 30 λεπτά.
- Προσθέτετε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί και βράζετε για άλλα 3 λεπτά.
- Περιχύνουμε το κρέας με την σάλτσα μαδέρας και σερβίρουμε.