Σάλτσα μαδέρας

Σάλτσα μαδέρας

Η σάλτσα μαδέρας δεν χρειάζεται συστάσεις. Έχει ιδιαίτερη γεύση και συνοδεύει εξαιρετικά το κρέας.

  • Κατηγορία: Σάλτσες
  • Σερβίρει 4
  • Average: 4.8 (5 votes)

Υλικά

  • 4 κ. σούπας βούτυρο
  • 6 κ. σούπας αλεύρι
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμός κρέατος
  • μαϊντανός
  • σέλινο
  • φύλλο δάφνης
  • θυμάρι
  • 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε το βούτυρο και εκεί μέσα βάζετε και το αλεύρι.
  2. Ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά μέχρις ότου να πάρει καστανό χρώμα.
  3. Ρίχνετε 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζωμό κρέατος και ένα δεματάκι από αρωματικά χόρτα: μαϊντανό, σέλινο, δάφνη, θυμάρι και βράζετε επί 30 λεπτά.
  4. Προσθέτετε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί και βράζετε για άλλα 3 λεπτά.
  5. Περιχύνουμε το κρέας με την σάλτσα μαδέρας και σερβίρουμε.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα