Γαλοπούλα γεμιστή με κάστανο
Ιδανική συνταγή γαλοπούλας για το Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν! Γευστική και εύκολη στην εκτέλεση. Χρόνια πολλά!
Υλικά
- 700 γρ. κιμάς
- 50 γρ. βούτυρο
- 1 κρεμμύδι
- 400 γρ. ρύζι
- 500 γρ. κάστανα βρασμένα και ξεφλουδισμένα
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 50 γρ. σταφίδες
- 50 γρ. κουκουνάρι
- 200 ζωμός κότας
- Αλάτι – πιπέρι
- Θυμάρι φρέσκο
Εκτέλεση συνταγής
- Σοτάρουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον κιμά, και το σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το ρύζι, τα κάστανα,τις σταφίδες, το κουκουνάρι και τα μπαχαρικά. Ρίχνουμε και το ζωμό και το αφήνουμε λίγο να πιει τα υγρά. Γεμίζουμε και ράβουμε τη γαλοπούλα. Την ψήνουμε τόσες ώρες όσα κιλά είναι.