Υλικά
- 1 μπούτι αρνίσιο περίπου 1 ½ κιλό
- 1 κιλό κάστανα βρασμένα ή ψημένα και ξεφλουδισμένα
- 1 κρεμμύδι
- 1/2 ποτηράκι κονιάκ
- 2 κουταλιές μέλι
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Αλατοπιπερώνουμε το κρέας αφού το κόψουμε σε κομμάτια και το σοτάρουμε στην κατσαρόλα με το λάδι. Ρίχνουμε ψιλοκομμένο και το κρεμμύδι και μόλις μαραθεί, προσθέτουμε μια κούπα ζεστό νερό και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για μια ώρα περίπου. Όταν μαλακώσει το κρέας προσθέτουμε τα κάστανα, και το κονιάκ και το αφήνουμε για ½ ώρα ακόμα να σιγοβράσει και να μείνει με λίγο ζουμί, οπότε του προσθέτουμε το μέλι και μετά από μια βράση το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σερβίρετε ζεστό με ρύζι ή τηγανιτές πατάτες.
Η συνταγή Αρνάκι με κάστανo μαγειρεύτηκε απο : σεφ στις 2011-10-25 10:44