Υλικά
- Μικρά ψαράκια (κουτσομούρες, λαβράκια, μπαρμπούνια, λιθρίνια)(όποιο από αυτά σας αρέσει ή και συνδυασμός)
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- αλεύρι
- αλάτι
- 1 ποτήρι νερού κρασόξιδο
- 4 φύλλα δάφνης
- δεντρολίβανο
- λεμόνι
- 5 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
- σταφίδες μαύρες
Εκτέλεση συνταγής
- Αφού έχουμε καθαρίσει τα ψαράκια μας, βάζουμε λάδι για τηγάνισμα να κάψει. Αλατίζουμε τα ψάρια μας και αρχίζουμε να τα αλευρώνουμε. Τα τηγανίζουμε ώστε να γίνουν τραγανά.
- Στη συνέχεια σε καινούριο λάδι τσιγαρίζουμε το σκόρδο μας (που είναι ψιλοκομμένο) προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, το δεντρολίβανο και τις σταφίδες και πολύ γρήγορα σβήνουμε με το κρασόξυδο. Αφήνουμε να δέσει κάπως η σάλτσα μας και είναι έτοιμη. Με αυτή περιχύνουμε τα ψαράκια μας δίνοντάς τους εξαιρετική γεύση!
Η συνταγή Ψάρια σαβόρο Λευκάδας μαγειρεύτηκε απο : anna στις 2011-09-09 10:46