Υλικά
- 1/2 κιλό αλεύρι μαλακό
- 1/2 κιλό αλεύρι σκληρό
- 1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
- 1 φλ. ξύδι
- 200 -300 ml νερό
- 1/2 κιλό φέτα τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Κοσκινίζουμε τα αλεύρια και τα ανακατεύουμε μέσα σε μια λεκάνη. Ρίχνουμε γύρω γύρω το ξύδι και αλατίζουμε.
- Αρχίζουμε να ζυμώνουμε σιγά-σιγά με το χέρι μας, ενώ προσθέτουμε νερό. Όταν το ζυμάρι αρχίζει να σχηματίζεται , βάζουμε σταδιακά και το λάδι.
- Πλάθουμε μέχρι η ζύμη μας να μην είναι ούτε πολύ σκληρή ούτε πολύ μαλακή. Τη σκεπάζουμε ,και την αφήνουμε να ξεκουραστεί.
- Στη συνέχεια, την κόβουμε στα τρία και ανοίγουμε ένα ένα τα κομμάτια με τον πλάστη. Προσπαθούμε το κάθε φύλλο να γίνει αρκετά λεπτό.
- Απλώνουμε στο πρώτο φύλλο τριμμένη φέτα σε μια ευθεία γραμμή και τυλίγουμε φτιάχνοντας ένα σκουλήκι που το ξανατυλίγουμε για να γίνει σαλιγγάρι.
- Κάνουμε το ίδιο και άλλες δύο φορές.
- Έχουμε ζεστάνει λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα στριφτάρια μας μέχρι να ροδίσουν!
Η συνταγή Σκοπελίτικη τυρόπιτα μαγειρεύτηκε απο : anna στις 2011-09-01 10:35