Γλυκό κεράσι
Το κεράσι γίνεται περιζήτητο γλυκό του κουταλιού και όχι άδικα!
- Κατηγορία: Γλυκό του κουταλιού
- Σερβίρει 12
- Εύκολο
Υλικά
- 1 1/4 κιλού κεράσια
- 1 1/4 κιλού ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό
- 1 κουταλάκι χυμός λεμονιού
- 2 βανίλιες
Εκτέλεση συνταγής
- Αγοράζετε πετροκέρασα μεγάλα και σκληρά τα οποία είναι και τα καλύτερα για γλυκό κεράσι.
- Τα ρίχνετε σε κατσαρόλα μα μπόλικο νερό να πλυθούν καλά και τα καθαρίζετε από τα κοτσάνια.
- Αφαιρείτε τα κουκούτσια τους με προσοχή να μη λιώσουν τα κεράσια(αυτό γίνετε με μια φουρκέτα).
- Βάζετε τη ζάχαρη με το νερό να βράσει.(Ανακατεύετε στην αρχή ,για να μη κολλήσει η ζάχαρη).
- Αφού δέσει η ζάχαρη,κατεβάζετε από τη φωτιά και όταν μισοκρυώσει, ρίχνετε τα κεράσια και βράζετε σε δυνατή φωτιά να δέσει πάλι το σιρόπι.
- Ξαφρίζετε,ρίχνετε το χυμό του λεμονιού και αφού πάρει 1-2 βράσεις,κατεβάζετε από τη φωτιά,προσθέτετε τη βανίλια και αφήνετε να κρυώσει το γλυκό.
- Σερβίρετε τότε το γλυκό κεράσι σε βάζα.