Κοτόπουλο με πιπεριές και ελιές

Κοτόπουλο με πιπεριές και ελιές - www.sidages.gr

  • Κατηγορία: Κοτόπουλο
  • Σερβίρει 8
  • Ψήφισε την συνταγή

Υλικά

  • 2 μικρά κοτόπουλα
  • 1 κιλό ντομάτες ώριμες
  • 1/2 φλιτζάνια τσαγιού ζαμπόν χοντροκομμένο
  • 3/4 φλιτζανιού τσαγιού λάδι
  • 10 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λεπτά φετάκια
  • 8-10 ελιές μαύρες Καλαμάτας
  • 4 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • αλάτι,πιπέρι,λίγο αλεύρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καψαλίζετε και κόβετε τα κοτόπουλα.
  2. Τα κόβετε σε μερίδες και τα βάζετε σε τρυπητό να στραγγίζουν.
  3. Στο μεταξύ ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε μικρά κομματάκια.
  4. Βγάζετε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις κόβετε στα δύο.Βάζετε στο τηγάνι το λάδι να κάψει.
  5. Αλευρώνετε ελαφρά τα κομμάτια του κοτόπουλου και ρίχνετε λίγα-λίγα στο τηγάνι να ροδίσουν καλά.
  6. Τα ρίχνετε στη κατσαρόλα.
  7. Στο λάδι του τηγανιού ρίχνετε τα κρεμμύδια ,το σκόρδο,το ζαμπόν και τις πιπεριές και ανακατεύετε μα μαραθούν.
  8. Προσθέτετε τότε τις ντομάτες και αφού πάρουν μερικές βράσεις όλα μαζί ,ρίχνετε τη σάλτσα στη κατσαρόλα με τα κοτόπουλα.αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να βράσει το φαγητό σκεπασμένο σε σιγανή φωτιά για 3 τέταρτα.
  9. Λίγο πριν τα κατεβάσετε από τη φωτιά,ρίχνετε τις ελιές και αφήνετε να βράσουν όλα μαζί για 10 λεπτά ακόμη.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα