Κοτόπουλο με πιπεριές και ελιές
Υλικά
- 2 μικρά κοτόπουλα
- 1 κιλό ντομάτες ώριμες
- 1/2 φλιτζάνια τσαγιού ζαμπόν χοντροκομμένο
- 3/4 φλιτζανιού τσαγιού λάδι
- 10 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λεπτά φετάκια
- 8-10 ελιές μαύρες Καλαμάτας
- 4 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- αλάτι,πιπέρι,λίγο αλεύρι
-
-
Εκτέλεση συνταγής
- Καψαλίζετε και κόβετε τα κοτόπουλα.
- Τα κόβετε σε μερίδες και τα βάζετε σε τρυπητό να στραγγίζουν.
- Στο μεταξύ ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε μικρά κομματάκια.
- Βγάζετε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις κόβετε στα δύο.Βάζετε στο τηγάνι το λάδι να κάψει.
- Αλευρώνετε ελαφρά τα κομμάτια του κοτόπουλου και ρίχνετε λίγα-λίγα στο τηγάνι να ροδίσουν καλά.
- Τα ρίχνετε στη κατσαρόλα.
- Στο λάδι του τηγανιού ρίχνετε τα κρεμμύδια ,το σκόρδο,το ζαμπόν και τις πιπεριές και ανακατεύετε μα μαραθούν.
- Προσθέτετε τότε τις ντομάτες και αφού πάρουν μερικές βράσεις όλα μαζί ,ρίχνετε τη σάλτσα στη κατσαρόλα με τα κοτόπουλα.αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να βράσει το φαγητό σκεπασμένο σε σιγανή φωτιά για 3 τέταρτα.
- Λίγο πριν τα κατεβάσετε από τη φωτιά,ρίχνετε τις ελιές και αφήνετε να βράσουν όλα μαζί για 10 λεπτά ακόμη.
Η συνταγή Κοτόπουλο με πιπεριές και ελιές μαγειρεύτηκε απο : stelios στις 2011-04-08 12:29