Υλικά
- 5 κουταλιές κοφτές βούτυρο
- 8 κουταλιές κοφτές αλεύρι
- 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο ζαμπόν
- 6 αυγά
- 1 κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζετε σε πλατιά κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει.
- Προσθέτετε λίγο-λίγο τα αλεύρι και το ανακατεύετε με σύρμα των αυγών να διαλυθεί καλά. Ρίχνετε λίγο-λίγο το γάλα καυτό και το ανακατεύετε να πήξει. Κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε το αλάτι και τους κρόκους πολύ καλά χτυπημένους.
- Ρίχνετε κατόπιν και το ψιλοκομμένο ζαμπόν.
- Ανακατεύετε να κρυώσει και ρίχνετε τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα.
- Ανακατεύετε ελαφρά το μείγμα και το αδειάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι ή ανάλογο πυρέξ.
- Βάζετε αμέσως να ψηθεί για 30 λεπτά της ώρας.
Η συνταγή Σουφλέ με ζαμπόν μαγειρεύτηκε απο : stelios στις 2011-04-12 10:15