Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι
Φτιάχνουμε χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι αν θέλουμε να μας κρατήσει ( σε περιόδους νηστείας π.χ ) ή να το συνδυάσουμε ως ολοκληρωμένο κυρίως πιάτο αντί για μεζέ.
Υλικά
- 1 κιλό χταπόδι
- 1/2 κιλό κοφτό μακαρονάκι
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3-4 ντομάτες κόκκινες ψιλοκομμένες
- 200 γρ. φυτίνη
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένετε το χταπόδι και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.
- Βάζετε τη φυτίνη σε μια κατσαρόλα να κάψει και προσθέτετε το κρεμμύδι να σωταριστεί.
- Ανακατεύοντας, ρίχνετε το χταπόδι, τη ψιλοκομμένη ντομάτα, αλάτι-πιπέρι, το ανάλογο νερό και αφήνετε να βράσουν καλά, με αρκετό ζωμό.
- Πριν το χταπόδι καλοψηθεί ρίχνετε το κοφτό μακαρονάκι και αφήνετε να βράσουν μαζί 10-15 λεπτά.
- Το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι σερβίρετε ζεστό.