Αρνί με αγκινάρες αυγολέμονο
Μια εναλλακτική Πασχαλινή (και όχι μόνο) συνταγή για νοστιμότατο αρνί με αγκινάρες αυγολέμονο.
Υλικά
- 1 1/2 κιλό αρνί
- 6-8 αγκινάρες
- 5 κουταλιές κοφτές βούτυρο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 αυγά
- 2 λεμόνια
- αλάτι,πιπέρι,ανάλογο νερό
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβετε το κρέας σε μικρά τεμάχια, το πλένετε και το στραγγίζετε καλά.
- Βάζετε σε κατσαρόλα το βούτυρο να κάψει και ρίχνετε το κρέας να καβουρδιστεί καλά.
- Προς το τέλος του καβουρδίσματος ρίχνετε και τα κρεμμυδάκια να μαραθούν αλλά όχι να καβουρδιστούν και να κιτρινίσουν.
- Προσθέτετε 1-2 φλυτζάνια νερό, αλάτι, πιπέρι και αφήνετε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά.
- Στο μεταξύ, καθαρίζετε τις αγκινάρες και κόβετε σχεδόν τελείως τα φύλλα τους.
- Τις τρίβετε καλά με λεμόνι και τις ρίχνετε σε αλατισμένο νερό, όπου έχετε προσθέσει το χυμό μισού λεμονιού.
- Όταν μισοβράσει το κρέας, ξεπλένετε τις αγκινάρες και τις ρίχνετε στη κατσαρόλα.
- Προσθέστε το χυμό μισού λεμονιού, λίγο αλατοπίπερο ακόμη και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει και να μείνει με ελάχιστο ζουμί(3/4 του φλιτζανιού.
- Τότε το κατεβάζετε από τη φωτιά και χτυπάτε τα αυγά ολόκληρα με πιρούνι.
- Τους ρίχνετε το χυμό μισού ή ενός λεμονιού και συνέχεια το ζουμί του φαγητού και περιλούζετε το κρέας με τις αγκινάρες.
- Ανακινείτε την κατσαρόλα επάνω από πολύ σιγανή φωτιά να δέσει η σάλτσα (προσοχή μη κόψουν τα ασπράδια) και σερβίρετε!
Σημειώσεις συνταγής
Στο αυγολέμονο εγώ βάζω ένα ολόκληρο λεμόνι και λίγο παραπάνω γιατί μου αρέσουν τα ξινά.