Μοσχάρι κοκκινιστό
Υλικά
- 1 κιλό χτένι από μοσχάρι
- 3 κρεμμύδια
- 1/2 φλ. λάδι
- 1 πουμαρό για κοκκινιστό
- 1 σφηνοπότηρο jack daniels
- 1 κ. σούπας αλάτι
- πιπέρι
- λίγη ζάχαρη
- 1 καυτερή πιπερίτσα
- 1/2 φλ.νερό
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένουμε το κρέας καλά και το κόβουμε σε κομμάτια.
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο ελαιόλαδο και πριν ροδίσει ρίχνουμε το μοσχαράκι.
- Αφού ασπρίσει και από τις δυο μεριές ρίχνουμε το ουίσκι και ανάβουμε πολύ προσεκτικά με αναπτήρα.
- Αφήνουμε να πέσει η φλόγα κ ρίχνουμε το πουμαρό, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη καυτερή πιπερίτσα και το πιπέρι.
- Ρίχνουμε και το νερό, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για 45 λεπτά στη χύτρα, η για 1 1/2 ώρα σε ανοιχτή κατσαρόλα.
Σημειώσεις συνταγής
Μια πολύ καλή ιδέα αντί για πουμαρό ειδικό για κοκκινιστό, είναι να βάλουμε λίγο τσέρι σπιτικό το οποίο έχει μέσα κανελλογαρύφαλλο. Όσο πιο παλιό δε τόσο πιο καλό!