Χταπόδι στην λαδόκολα
Το χταπόδι στην λαδόκολλα, είναι μια πρωτότυπη συνταγή, ιδανική για μεζέ αλλά και νηστίσιμη.
Υλικά
- 1 χταπόδι
- 1 κεφάλι σκόρδο ακαθάριστο
- 3 κουταλιές της σούπας μέλι
- 6 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
- 3 με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 με 3 φύλλα δάφνης
- Πιπέρι σε κόκκους
- 1/3 φλιτζανιού κομμένος φρέσκος μαϊντανός
Εκτέλεση συνταγής
- Αφού έχουμε καθαρίσει και πλύνει το χταπόδι, το ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι μαζί με ένα φύλλο δάφνης και 2-3 κόκκους πιπέρι χωρίς καθόλου νερό.
- Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για 30 λεπτά, έτσι ώστε το χταπόδι να αρχίζει να βγάζει τα δικά του υγρά.
- Ετοιμάζουμε τρία μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας.
- Κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια και το μοιράζουμε σε κάθε κομμάτι λαδόκολλας.
- Σκορπίζουμε τριγύρω 4 σκελίδες σκόρδο ακαθάριστο (με τη φλούδα), μία κουταλιά μέλι, 2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο, μία κουταλιά από το ζουμάκι που έβγαλε το χταπόδι, ένα φύλλο δάφνης, μερικούς κόκκους πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
- Τέλος πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Κλείνουμε τις λαδόκολλες με σπάγκο και τις βάζουμε σε ταψί στο φούρνο στους 150 βαθμούς για 1 1/2 ώρα.
Σημειώσεις συνταγής
Το χταπόδι στην λαδόκολλα είναι πολύ ωραίος μεζές για ούζο αλλά και για το τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας! Καλή σας όρεξη!