Σκορδαλιά
Σκορδαλιά, η απαραίτητη συνοδεία για τις κροκέτες μπακαλιάρου ή τον μπακαλιάρο γενικότερα.
Υλικά
- 9 Σκελίδες σκόρδο
- 150 γρ. ψωμί μουλιασμένο
- 150 γρ. πατάτα βραστή
- 1/2 Φλ. λάδι
- 10 γρ. ξύδι
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζουμε το σκόρδο και το λιώνουμε.
- Προσθέτουμε τις πατάτες και πολτοποιούμε το μείγμα.
- Προσθέτουμε 1-2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι και ρίχνουμε λίγο-λίγο το λάδι, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε το μείγμα.
- Σερβίρουμε τη σκορδαλιά γαρνιρισμένη με ελιές ή ως συνοδεία στον παραδοσιακό μπακαλιάρο.
- Καλή μας όρεξη.
Σημειώσεις συνταγής
Παραλλαγές :
1. Μπορείτε να προσθέσετε στη σκορδαλιά, λίγο χυμό λεμονιού.
2. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις πατάτες με μουσκεμένη ψίχα ψωμιού την οποία "στύβουμε" τελείως.
Ο γράφων συνιστά την παραλλαγή 2 !