Οι καυτερές πιπεριές ωφελούν την καρδιά και προστατεύσουν από την κύρια αιτία θανάτου στον κόσμο, την στεφανιαία νόσο, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Στην μελέτη αυτή, οι επιστήμονες ανέφεραν πως μελέτησαν την ουσία καψαϊκίνη και τις συναφείς ουσίες που ανήκουν στην οικογένεια των καψαϊκινοειδών.
Οι ουσίες αυτές προσδίδουν στις κάθε είδους καυτερές πιπεριές (καγιέν, jalapenos, habaneros κ.τ.λ.) την χαρακτηριστική γεύση τους και ήδη έχουν καταξιωμένο ρόλο στην Ιατρική σε κρέμες που αλείφονται στο δέρμα για την αντιμετώπιση της αρθρίτιδας και ορισμένες μορφές πόνου.
Παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει ότι η προσθήκη καυτερών πιπεριών στο φαγητό μπορεί να ελαττώσει την αρτηριακή πίεση πασχόντων από υπέρταση, να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα και να αμβλύνει την τάση για δημιουργία θρομβώσεων.