Ομελέτα με σπαράγγια
Μια εναλλακτική πρόταση για την κλασσική ομελέτα, η ομελέτα με σπαράγγια, συνδυάζει γλυκιά γεύση με υγιεινές ιδιότητες.
- Κατηγορία: Πρωινό - Brunch
- Σερβίρει 4
- Εύκολο
Υλικά
- 600 γρ. σπαράγγια ψιλοκομμένα
- 4 αυγά
- παρμεζάνα και πεκορίνο τριμμένα
- μοσχοκάρυδο
- βούτυρο
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζουμε τα σπαράγγια σε αλατισμένο νερό για 7 περίπου λεπτά από την στιγμή που θα ξαναρχίσει να κοχλάζει το νερό.
- Στραγγίζουμε τα και τα περνάμε από το μίξερ.
- Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τα τριμμένα τυριά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε τα σπαράγγια.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά περίπου.
- Σερβίρουμε την ομελέτα ζεστή.
Σημειώσεις συνταγής
Το σπαράγγι ως συστατικό μαγειρικής έχει διαιτητικές και ιδιαίτερα διουρητικές ιδιότητες.
Τα σπαράγγια είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος B και αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως βιταμίνη C.
Η θερμιδική αξία τους είναι χαμηλή και είναι 26 θερμίδες /100g σπαραγγιού.