Ζυμαρικά με γαρίδες και αβοκάντο
Υλικά
- 500 γρ. ζυμαρικά καμπανούλες
- 500 γρ. γαρίδες
- 2 μέτρια αβοκάντο
- 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- χυμό και ξύσμα από 1/2 λάιμ ή λεμόνι
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες και αφαιρούμε το κεφάλι και τις ουρές τους. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό ή τις τηγανίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Μόλις κρυώσουν, εάν είναι μεγάλες τις κόβουμε σε κομμάτια. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρούμε στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με 1 κουταλιά ελαιόλαδο για να μην σας κολλήσουν. Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και κόβουμε το ένα σε κυβάκια. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκόβουμε μαζί με τα φυλλαράκια τους.
- Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα:
- ρίχνουμε στο μπλέντερ το άλλο αβοκάντο, μαζί με το ελαιόλαδο, το χυμό του λάιμ και το αλατοπίπερο. Τα χτυπάμε για λίγο όλα μαζί. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα ζυμαρικά, τις γαρίδες, το κομμένο αβοκάντο, τα κρεμμυδάκια, το ξύσμα του λάιμ και τον άνηθο. Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
- Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 -2 ώρες τουλάχιστον, πριν σερβίρουμε τη σαλάτα.
Σημειώσεις συνταγής
Μπορούμε να σερβίρουμε τη σαλάτα σας με επιπλέον ψιλοκομμένο άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.