Σαλάτα με γλυστρίδα
Η αντράκλα ή γλυστρίδα ή τρεβλό είναι ένα νόστιμο και υγιεινό χορταρικό που φύεται σε λαχανόκηπους και μπορεί να αποτελέσει μια πολλή νόστιμη εναλλαγή για τις σαλάτες μας! Σας παρουσιάζουμε μια σαλάτα με γλυστρίδα!
Υλικά
- 2 ματσάκια γλιστρίδα
- 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψημένη λωρίδες
- 10 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
- 1 κ. σούπας κάπαρη
- αλάτι, πιπέρι
- 1 π. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κ. σούπας ξύδι (ή μπαλσάμικο)
Εκτέλεση συνταγής
- Η παρασκευή της σαλάτας με γλιστρίδα είναι ιδιαίτερα απλή και γρήγορη!
- Αφού έχουμε ψήσει την πιπεριά φλωρίνης, την έχουμε κόψει σε λωρίδες και έχουμε ψιλοκόψει την ντομάτα μας, πλένουμε καλά τη γλιστρίδα και την σουρώνουμε.
- Κόβουμε τα φύλλα της γλιστρίδας, τα βάζουμε στη σαλατιέρα μαζί με την πιπεριά, την ντομάτα, την κάπαρη και το αλατοπίπερο και περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ξύδι.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, γαρνίρουμε με τις ελιές και σερβίρουμε!