Κρητικά χορταρικά σύβραστα
Πρόκειται για μια ντόπια παραδοσιακή συνταγή της Κρήτης για να μαγειρέψετε χορταρικά και ζαρζαβατικά του κήπου σας!
Υλικά
- 1/2 κιλό βλήτα
- 3 κολοκυθάκια
- 1/2 κιλό αμπελοφάσουλα
- 1/2 κιλό μπάμιες
- 6 κολοκυθανθοί
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζουμε πρώτα τα αμπελοφάσουλα και έπειτα προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τα βλήτα, τις μπάμιες και στο τέλος τους κολοκυθανθούς.
- Αφού πάρουν βράση, τα σουρώνουμε και τα αλατίζουμε.
- Σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλατοπίπερο και στη συνέχεια με το περιεχόμενο του τηγανιού περιχύνουμε την πιατέλα με τα χορταρικά μας.