Κοτόπουλο λεμονάτο
Λεμονάτο κοτόπουλο στην κατσαρόλα ή στον φούρνο. Κλασικό, παλιό και αγαπημένο ελληνικό φαγητό που μαγειρεύεται εύκολα και γρήγορα.
Υλικά
- 4 μπούτια κοτόπουλο
- 2 λεμόνια ,τον χυμό
- 4 κουταλιές τής σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση συνταγής
- Τσιγαρίζουμε τα κομμάτια τού κοτόπουλου με το ελαιόλαδο.
- Όταν γίνουν χρυσαφένια, σβήνουμε με τον χυμό των λεμονιών και προσθέτουμε το νερό.
- Όταν πάρει βράση,χαμηλώνουμε και ψήνουμε για 45 λεπτά.
- Εάν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο νερό.
- Όταν το φαγητό είναι έτοιμο,μπορούμε είτε να το συνοδεύσουμε με πατάτες τηγανητές,είτε με ρύζι.
- Κοτόπουλο λεμονάτο 2η εκδοχή :
- Στην δεύτερη περίπτωση, βγάζουμε τα κομμάτια τού κοτόπουλου, τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και τα ξεροψήνουμε στο grill για 7 ακριβώς λεπτά.
- Χρησιμοποιώντας τον ζωμό από το λεμονάτο κοτόπουλο μπορούμε να φτιάξουμε υπέροχο ρύζι για συνοδευτικό.
- Μην ξεχνάτε,η αναλογία είναι 1 φλιτζάνι ρύζι,σε 2 1/2 φλυτζάνια ζωμό.
- Εάν το φαγητό δεν έχει βγάλει 2 1/2 φλυτζάνια ζωμό, συμπληρώνετε με νερό.