Μοσχάρι λεμονάτο

Μοσχάρι λεμονάτο - www.sidages.gr

Συνταγή για μοσχάρι λεμονάτο, εύκολα, γρήγορα και νόστιμα στο πιάτο σας!

  • Κατηγορία: Κρέας
  • Σερβίρει 6
  • Average: 4.3 (20 votes)

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι (νουά)
  • 4 κ .σούπας βούτυρο
  • 2 λεμόνι (χυμός)
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 κ. γλυκού πιπέρι
  • 1 κ. σούπας αλεύρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένουμε καλά το κρέας. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτουμε λίγο νερό, αλατοπίπερο, ένα φύλλο δάφνης και κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το κρέας να σιγοψηθεί για δυο ώρες περίπου.
  3. Διαλύουμε λίγο αλεύρι στο χυμό λεμονιού, προσθέτουμε στο μείγμα λίγο ζουμί από το κρέας, ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε το κρέας.
  4. Το αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις ακόμα και σερβίρουμε ζεστό.
  5. Καλή μας όρεξη!

Σημειώσεις συνταγής

Αν χρησιμοποιήσουμε χύτρα ταχύτητος ο χρόνος ψησίματος είναι 45 λεπτά.

Ταιριάζει εξαιρετικά με ψητά λαχανικά ή με πατάτες φούρνου!


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα