Μοσχάρι λεμονάτο
Συνταγή για μοσχάρι λεμονάτο, εύκολα, γρήγορα και νόστιμα στο πιάτο σας!
Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι (νουά)
- 4 κ .σούπας βούτυρο
- 2 λεμόνι (χυμός)
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 1 κ. γλυκού πιπέρι
- 1 κ. σούπας αλεύρι
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένουμε καλά το κρέας. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε λίγο νερό, αλατοπίπερο, ένα φύλλο δάφνης και κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το κρέας να σιγοψηθεί για δυο ώρες περίπου.
- Διαλύουμε λίγο αλεύρι στο χυμό λεμονιού, προσθέτουμε στο μείγμα λίγο ζουμί από το κρέας, ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε το κρέας.
- Το αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις ακόμα και σερβίρουμε ζεστό.
- Καλή μας όρεξη!
Σημειώσεις συνταγής
Αν χρησιμοποιήσουμε χύτρα ταχύτητος ο χρόνος ψησίματος είναι 45 λεπτά.
Ταιριάζει εξαιρετικά με ψητά λαχανικά ή με πατάτες φούρνου!