Γαρίδες Σαγανάκι
Γαρίδες κοκκινιστές με σάλτσα ντομάτα και λιωμένο τυρί φέτα! Τί καλύτερο μεζέ μπορεί κανείς να σκεφτεί για το ούζο του;
Υλικά
- 1 πακέτο γαριδάκι μικρό αποφλοιωμένο
- 100 γρ. φέτα
- 2 ντομάτες
- 2 κρεμμύδια
- 1 σκελίδες σκόρδο
- 1 Κτ.γ. αλάτι
- 1 Κτ.γ. πιπέρι
- 2 Κτ.γ. ζάχαρη
- 2 Κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 καρφάκια γαρύφαλλο
Εκτέλεση συνταγής
- Αφού έχουμε ξεπαγώσει τις γαρίδες, ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο σε πολύ μικρά κυβάκια. Αποφλοιώνουμε τις ντομάτες και τις χτυπάμε στο blender. Τσιγαρίζουμε στο λάδι (σε δυνατή φωτιά) τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες και το χυμό ντομάτας και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά.
- Ανακατεύοντας συνεχώς, βάζουμε αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και το γαρίφαλο.
- Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τη φέτα που έχουμε κόψει σε κυβάκια. Ανακατεύουμε για λίγο και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για άλλα 8 λεπτά. Όταν δούμε ότι η σάλτσα έχει δέσει, απομακρύνουμε από τη φωτιά.
- Η σάλτσα μπορεί να σερβιριστεί σκέτη ή ως dip ή να συνοδεύσει οποιοδήποτε ζυμαρικό της αρεσκείας μας (κοφτό, σπαγγέτι).
- Καλή μας όρεξη!