Αρνάκι ατζέμ πιλάφι
Μια πολίτικη συνταγή για αρνάκι με κόκκινη σάλτσα και συνοδευμένο από ρύζι!
Υλικά
- 1⁄2 Φλ. βούτυρο
- 1 Κιλό αρνί (σπάλα)
- 1 κρεμμύδι
- 4 ντομάτες (ώριμες)
- 2 φλυτζάνια ρύζι
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένουμε to αρνάκι και το κόβουμε σε μερίδες.
- Ζεσταίνουμε to βούτυρο και σοτάρουμε τα κομμάτια του αρνιού. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Ρίχνουμε κατόπιν τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και περασμένες από
- τον μύλο των λαχανικών, το αλατοπίπερο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το αρνάκι να σιγοψηθεί για 1 ώρα περίπου.
- Προσθέτουμε κατόπιν 4 φλυτζάνια του τσαγιού ζεστό νερό και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά
- για 18-20 λεπτά.
- Καλή μας όρεξη!