Κέικ με μήλο, σταφίδες και καρύδια
Φρουτώδες κέικ με μήλο, σταφίδες και καρύδια, για όλες τις ώρες της ημέρας.
- Κατηγορία: Πρωινό - Brunch
- Σερβίρει 16
- Εύκολο
Υλικά
- 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι γλυκού σκόνη σόδα
- 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό αλάτι
- 1 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
- 2 φλ.τσ ζάχαρη
- 4 αβγά
- 1 1/2 φλιτζάνι σπορέλαιο
- 1 φακελάκι βανίλια
- 3 φλιτζάνια κυβάκια μήλων
- 2/3 φλ. τσ. σταφίδα ξανθιά
- 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα
- Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε αλεύρι, σόδα, μπέικιν πάουντερ, αλάτι και κανέλα.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτετε το λάδι και τη βανίλια.
- Χτυπάτε και όταν το μίγμα ομογενοποιηθεί το ρίχνετε λίγο-λίγο στο μπολ με το αλεύρι και τα μπαχαρικά και ενώνετε τα δύο μίγματα.
- Προσθέτετε τα κυβάκια του μήλου, τα καρύδια και τις σταφίδες αλευρωμένες ελαφρά και με μεγάλες κινήσεις τα αναμιγνύετε με ξύλινη κουτάλα για να μοιραστούν ομοιόμορφα μέσα στο μίγμα.
- Ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45 λεπτά.
- Είναι έτοιμο όταν το καλαμάκι που θα τρυπήσετε το κέντρο του θα βγει στεγνό.
- Το αφήνετε να κρυώσει και το ξεφορμάρετε.
- Με ένα σουρωτήρι πασπαλίζετε το κέικ με ζάχαρη άχνη και το κεικ μας έιναι έτοιμο για σερβίρισμα.