Πατάτες γιαχνί με σουπιές
Πατάτες γιαχνί με σουπιές, ελαφριά και πεντανόστιμη συνταγή για μεζέ ή και νηστεία.
Υλικά
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 6 μεγάλες πατάτες
- 1.200 γραμμ. σουπιές
- 2 ξερά κρεμμύδια σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 400 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζουμε τις σουπιές (αν θέλουμε μπορούμε να κρατήσουμε το σακουλάκι με τη μελάνη και να το προσθέσουμε προς το τέλος του βρασμού).
- Στη συνέχεια κόβουμε σε μπουκιές της αρεσκείας μας και παράλληλα καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες (ή κυβάκια).
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε μία στρώση πατάτες, μία στρώση κρεμμύδια και από πάνω μία στρώση σουπιές και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία των στρώσεων ώσπου να τελειώσουν τα υλικά μας.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και τη δάφνη και περιχύνουμε με τις ντομάτεςΡίχνουμε ελαιόλαδο και αλατοπίπερο ενώ συμπληρώνουμε νερό μέχρι να σκεπάζει όλα τα υλικά μας.
- Μόλις το φαγητό πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για άλλα 45 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και να έχουν μαλακώσει τόσο οι σουπιές όσο και οι πατάτες.
Σημειώσεις συνταγής
Το φαγητό μας σερβίρεται ζεστό!