Στραπατσάδα με σπανάκι και κοτόπουλο
Στραπατσάδα με σπανάκι και κοτόπουλο, μια συνταγή νόστιμη και πρωτότυπη!
- Κατηγορία: Πρωινό - Brunch
- Σερβίρει 4
- Εύκολο
Υλικά
- 400 γραμμ. στήθος κοτόπουλο
- 1/2 κιλό σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο
- 1 μέτριο κρεμμύδι (ξερό)
- 1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένη)
- 1 κ. σούπας σχοινόπρασο ξερό
- 100 γραμμ. γραβιέρα
- 1 κ. σούπας κρέμα γάλακτος
- 4 αυγά χτυπημένα μαζί με
- 1 κ. σούπας κρέμα γάλακτος
- χυμός 1 λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή φαρδιά κατσαρόλα ξεκινάμε σωτάροντας τα βασικά μας υλικά.
- Πρώτα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κοτόπουλο (κομμένο σε μπουκίτσες), το κρεμμύδι, το σκόρδο και τέλος το σπανάκι.
- Το σπανάκι το σωτάρουμε μέχρι να μαραθεί.
- Αν δεν κάνουμε το σωτάρισμα σε τηγάνι, τότε βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε ελαιόλαδο, το ζεσταίνουμε, προσθέτουμε το μίγμα της κατσαρόλας με το κοτόπουλο και το σπανάκι, και βάζουμε μέσα το χτυμένο μίγμα από τα 4 αυγά και την κρέμα γάλακτος.
- Προσθέτουμε τη γραβιέρα, το σχοινόπρασο και το λεμόνι. Αλατοπιπερώνουμε και καλή μας όρεξη!