Φασολάκια λαδερά της Σόνιας
Φασολάκια λαδερά, ένα υπέροχο και υγιεινό καλοκαιρινό φαγητό.
Υλικά
- 1 κιλό φρέσκα φασολάκια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι,τριμμένο στον χονδρό τρίφτη
- 4 ώριμες τομάτες,τριμμένες στον χονδρό τρίφτη
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλάκι τού γλυκού ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 3/4 τού κουταλιού τής σούπας αλάτι
- 8 κλωνάρια ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζουμε γύρω - γύρω τα φασολάκια.
- Τσιγαρίζουμε το λάδι με το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και τσιγαρίζουμε ελάχιστα.
- Τέλος, ρίχνουμε τις τομάτες, το αλάτι , το πιπέρι,την ζάχαρη και τα φύλλα τού μαϊντανού.
- Μόλις πάρουν βράση τα φασολάκια, χαμηλώνουμε και ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά.
- Εάν χρειαστεί,προσθέτουμε λίγο νερό ενδιάμεσα.
- Συνοδεύουμε τα φασολάκια με φρέσκο ψωμί και τυρί φέτα.