Μοσχάρι κοκκινιστό
Αγαπημένο φαγητό των περισσοτέρων Ελλήνων το κοκκινιστό μοσχάρι είναι μια κλασσική συνταγή απλή και πετυχημένη.
Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι ελιά
- 2 μεγάλα κρεμμύδια,κομμένα σε ροδέλες
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο,κομμένες στα 3
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- 1 κουταλιά τής σούπας αλάτι
- 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
- 1 ψιλοκομμένη καυτερή πιπερίτσα
- 10 κλωνάρια ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 4 ώριμες ντομάτες
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβουμε το κρέας σε μερίδες.
- Τσιγαρίζουμε το κρέας με το λάδι και με τα κρεμμύδια και προσθέτουμε στο τέλος το σκόρδο,για να μην μαυρίσει και μυρίσει άσχημα.
- Προσθέτουμε τις τομάτες, τριμμένες στον χονδρό τρίφτη και τον μαϊντανό, το αλάτι, την ζάχαρη και την καυτερή πιπερίτσα.
- Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό και, μόλις πάρει βράση,χαμηλώνουμε την φωτιά και ψήνουμε για 2 ώρες και 15 λεπτά.
- Ενδιάμεσα προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί.
- Σερβίρουμε με φρεσκοτηγανισμένες πατάτες ή με μακαρονάδα ,με τριμμένο τυρί.