Καραβίδες βραστές
Βραστές καραβίδες μια συνταγή εύκολη, νόστιμη και νηστίσιμη! Εκπληκτικός μεζές για ουζάκι!
Υλικά
- 1 κιλό καραβίδες
- 6 φλιτζάνια νερό
- 1 κλωνάρι σέλινο
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- πιπέρι
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- φέτες λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζουμε το νερό προσθέτοντας το σέλινο, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι για 25 περίπου λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τις φέτες λεμονιού και αφήνουμε να βράσει για άλλα 5 λεπτά.
- Σουρώνουμε το ζωμό μας και τον βάζουμε σε ένα νέο κατσαρολάκι όπου όταν πάρει ξανά βράση, προσθέτουμε τις καραβίδες μας και τις αφήνουμε να βράσουν για άλλα 20 λεπτά.
- Αφήνουμε τις καραβίδες να κρυώσουν μέσα στο ζουμί τους και μετά τις στραγγίζουμε.
- Τις σερβίρουμε είτε καθαρισμένες είτε ακαθάριστες με λαδολέμονο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.