Γαρίδες και σπαράγγια
Μια πρωτότυπη συνταγή για σπαράγγια με γαρίδες και νούντλς, ελαφριά αλλά και πολύ νόστιμη!
Υλικά
- 450 γρ. φρέσκα σπαράγγια
- 1 πακέτο νουντλς αυγού
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι βούτυρο
- 1 κ. σούπας χυμός λεμόνι
- 450 γρ. μεσαίες γαρίδες - καθαρισμένες
- 450 γρ. φρέσκα μανιτάρια λεπτοκομμένα
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Βράστε σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι τα σπαράγγια μέχρι να είναι μαλακά, ψιλοκόψτε και αφήστε στην άκρη.
- Στη συνέχεια βράστε τα νουντλς και σουρώστε όταν είναι έτοιμα ενώ σωτάρετε σε μέτρια φωτιά το σκόρδο, μέχρι να χρυσίσει.
- Τοποθετείστε βούτυρο και χυμό λεμόνι στο κατσαρολάκι. Ζεστάνετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και στη συνέχεια ψήστε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν ένα ροζ χρώμα.
- Τοποθετείστε τα μανιτάρια και τα σπαράγγια σε κατσαρολάκι μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
- Ανακατέψτε τις γαρίδες με το μείγμα λαχανικών και τα νούντλς και ρίξτε από πάνω τριμμένη παρμεζάνα.
- Αλατοπιπερώστε και σερβίρετε αμέσως.