Γαρίδες και σπαράγγια

Γαρίδες και σπαράγγια - συνταγές μαγειρικής - Θαλασσινά - νηστίσιμα

Μια πρωτότυπη συνταγή για σπαράγγια με γαρίδες και νούντλς, ελαφριά αλλά και πολύ νόστιμη!

  • Κατηγορία: Θαλασσινά
  • Σερβίρει 8
  • Average: 3.5 (6 votes)

Υλικά

  • 450 γρ. φρέσκα σπαράγγια
  • 1 πακέτο νουντλς αυγού
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1 κ. σούπας χυμός λεμόνι
  • 450 γρ. μεσαίες γαρίδες - καθαρισμένες
  • 450 γρ. φρέσκα μανιτάρια λεπτοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράστε σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι τα σπαράγγια μέχρι να είναι μαλακά, ψιλοκόψτε και αφήστε στην άκρη.
  2. Στη συνέχεια βράστε τα νουντλς και σουρώστε όταν είναι έτοιμα ενώ σωτάρετε σε μέτρια φωτιά το σκόρδο, μέχρι να χρυσίσει.
  3. Τοποθετείστε βούτυρο και χυμό λεμόνι στο κατσαρολάκι. Ζεστάνετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και στη συνέχεια ψήστε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν ένα ροζ χρώμα.
  4. Τοποθετείστε τα μανιτάρια και τα σπαράγγια σε κατσαρολάκι μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
  5. Ανακατέψτε τις γαρίδες με το μείγμα λαχανικών και τα νούντλς και ρίξτε από πάνω τριμμένη παρμεζάνα.
  6. Αλατοπιπερώστε και σερβίρετε αμέσως.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα