Κοτόπουλο με κεφαλογραβιέρα

Κοτόπουλο με κεφαλογραβιέρα - συνταγές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής

Συνταγή για κοτόπουλο κοκκινιστό με πιπεριές, ελιές και τυρί που θα σας συναρπάσει με τη γεύση του! Εύκολη αλλά και νόστιμη συνταγή, για όσους αγαπούν το κοτόπουλο και θέλουν μια καινούρια παραλλαγή του!

  • Κατηγορία: Κοτόπουλο
  • Σερβίρει 5
  • Average: 5 (2 votes)

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ποτήρι κρασί κόκκινο
  • 4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετάκια
  • 2 πιπεριές πράσινες ροδέλες
  • 1/2 φλ. πράσινες ελιές σε φέτες
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1/2 πακέτο κονκασέ
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό κεφαλογραβιέρα τριμμένη (Ηπείρου κτλ)
  • 5 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γλ. ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά το κοτόπουλο να ροδίσει από όλες τις μεριές. Σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Στο τέλος, ρίχνουμε τις ελιές, το μαϊντανό και το τυρί και αφήνουμε λίγο ακόμα μέχρι να λιώσει το τυρί.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα