Σπαγγέτι με ελιές και πιπεριές
Υλικά
- 500 γρ. σπαγγέτι No 6
- 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2 πιπεριές κόκκινη και πράσινη
- 3 ντομάτες
- 3/4 φλ.τσ. ελιές
- τριμμένο κίτρινο τυρί παρμεζάνα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Προετοιμάζουμε τα υλικά μας: αφαιρούμε τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβουμε σε λωρίδες ή κυβάκια. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε. Βάζουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί και ρίχνουμε τις πιπεριές, τις ντομάτες και το αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε τα υλικά να βράσουν σε σιγανή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε τις ελιές και τις αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Βάζουμε τα σπαγγέτι να βράσουν μέσα σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Μόλις τα μακαρόνια είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα.
Η συνταγή Σπαγγέτι με ελιές και πιπεριές μαγειρεύτηκε απο : σεφ στις 2011-12-07 07:12