Χοιρινο λεμονατο
Το λεμονάτο χοιρινό είναι μια κλασσική συνταγή δοκιμασμένη και πετυχημένη.
Υλικά
- 1 κιλό κρέας χοιρινό κομματάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
- χυμός από δύο λεμόνια
- 2 φλ. κονιάκ
- 1 φύλλο δάφνης
- λίγο δενδρολίβανο
- 1 κύβο κρέατος(προαιρετικά)
- 5 κ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 ποτήρι νερό για χύτρα (ή 3 για κανονική κατσαρόλα)
- 4-5 μέτριες πατάτες
Εκτέλεση συνταγής
- Σοτάρουμε το χοιρινό σε ελαιόλαδο.
- Όταν κοντεύει να ροδίσει από όλες τις μεριές ρίχνουμε τις σκελίδες σκόρδου να ροδίσουν και αυτές και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και το κονιάκ.
- Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη δάφνη, το δενδρολίβανο, τον κύβο (προαιρετικά)και το νερό (η ποσότητα νερού εξαρτάται σε τι σκεύος μαγειρεύουμε).
- Στη χύτρα, βράζουμε για 45 λεπτά ενώ σε κανονική κατσαρόλα σκεπάζουμε και αφήνουμε για 1 1/2 ώρα.
- Μπορούμε για συνοδευτικό να τηγανίσουμε μεγάλες κομμένες πατάτες (ώσπου να ροδίσουν) και να τις προσθέσουμε στη συνέχεια να βράσουν μαζί με το λεμονάτο χοιρινό για άλλα 5 λεπτά.
Σημειώσεις συνταγής
Καλή σας απόλαυση!