Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι
- 600 γρ. νερό
- Για το σερβίρισμα
- Βούτυρο γάλακτος
- 2 κρεμμύδια
- Αλάτι χονδρό
- Τριμμένο τυρί (κατά προτίμηση μυζήθρα)
- Μαγιά (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το νερό και τη μαγιά (προαιρετικά) μέχρι να γίνει μία ζύμη σφικτή.
- Κόβουμε μικρά κομματάκια και τα πλάθουμε καλά σε μπαστουνάκια 5 εκατοστών και τα τραβάμε να μακρύνουν με τα δάχτυλά μας. Τα τοποθετούμε σε ένα αλευρωμένο ταψί.
- Εντωμεταξύ έχουμε βράσει νερό (με αλάτι) και στη συνέχεια βράζουμε τις μακαρούνες μας.
- Στο διάστημα αυτό ψιλοκόβουμε κρεμμύδι και το σοτάρουμε στο τηγάνι με λίγο λάδι και αφού δούμε ότι καραμελώσουν, προσθέτουμε βούτυρο γάλακτος
- Όταν βράσουν στρώνουμε στο πιάτο μυζήθρα ξερή τριμμένη ή άλλο τυρί τις αρεσκείας μας, στρώση μακαρούνες και εναλλάξ τυρί και μακαρούνες.
Η συνταγή Μακαρούνες Καρπάθου μαγειρεύτηκε απο : anna στις 2011-08-18 10:05